Forum ogrodyzimowe-roslaniec.pl
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
Aktualny czas: 01-16-2021, 09:49 PM Witaj! (Logowanie — Rejestracja)

Forum ogrodyzimowe-roslaniec.pl / Tajemniczy świat, w którym żyjemy / Nasze dzieci / Dziecko do psychologa

Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa | Tryb normalny

Dziecko do psychologa

03-09-2016, 03:42 PM
NieLubieCieONA Offline
Member
Liczba postów: 52
Reputacja: 0
Dziecko do psychologa
Mój syn od jakiegoś czasu ma problemy w szkole. Generalnie bardzo często skarży się na niego wychowawca, że zmieniło się jego zachowanie. W domu wszystko jest po staremu, ale syn dorasta, więc w tym upatruje powodu tej zmiany. Mimo wszystko chciałabym to skonsultować z psychologiem. Sądzicie, że to dobry pomysł?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
03-09-2016, 04:17 PM
ZaskoczonaKasia Offline
Member
Liczba postów: 67
Dziecko do psychologa
Trzeba działać póki jest to początkowe stadium. Nie mogę powiedzieć, że choroby, bo się na tym nie znam. Ale każda zmiana zachowania ma jakieś przyczyny. Psycholog to bardzo dobry pomysł, tym bardziej, jeśli uda ci się bezproblemowo przekonać syna do takiej wizyty.
03-09-2016, 05:56 PM
MateuszKopaliński Offline
Member
Liczba postów: 65
Dziecko do psychologa
Nie masz co czekać. Pewnie bardzo dużo robi tutaj dojrzewanie chłopca. Nie wszyscy przechodzą ten okres spokojnie. Też miałem sobie wiele do zarzucenia w tym wieku, ale miałem przy okazji ojca z twardą ręką, więc szybko wybił mi z głowy nieodpowiednie zachowanie.
03-09-2016, 07:10 PM (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-06-2017 11:31 PM przez ogrodyzimowe.)
AntoninaKarolina Offline
Member
Liczba postów: 63
Dziecko do psychologa
Wizyta u psychologa na pewno nie zaszkodzi. W twoim przypadku najlepszy będzie jeszcze psycholog dziecięcy Szczecin oferuje dostęp do wielu specjalistów w tej dziedzinie. W ciągu kilku rozmów uda się postawić odpowiednią diagnozę.
03-09-2016, 08:56 PM (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-06-2017 11:32 PM przez ogrodyzimowe.)
DannyD Offline
Junior Member
**
Liczba postów: 40
Dziecko do psychologa
Jeśli psycholog to tylko z odpowiednim doświadczeniem. To lekarz jak każdy inny i również w tym przypadku trzeba stawiać na najlepszych. Jeśli chcesz dobry namiar to zajrzyj na stronę lubikowska.szczecin.pl/o-mnie/ , na której pani doktor opisuje wszystko to czym zajmuje się na co dzień.
03-09-2016, 10:22 PM
PaniKangur Offline
Junior Member
**
Liczba postów: 35
Dziecko do psychologa
Ja na szczęście ten etap dojrzewania mam już za sobą, chociaż muszę przyznać, że różowo nie było. To okres buntu, w którym dzieci chcą narzucić wiele rozwiązań swoim rodzicom. Udało mi się z tego wybrnąć właśnie dzięki pomocy osoby z doświadczeniem w tego typu sprawach.
03-10-2016, 01:10 AM
Dziobak1987 Offline
Member
Liczba postów: 97
Dziecko do psychologa
Miałem kiedyś okazję być na takich rozmowach z dziećmi i to bardzo fajna sprawa. Dziwiłem się wtedy jak obca osoba może bardzo szybko nawiązać kontakt z dzieckiem, nie znając go wcześniej. Ale dlatego takie osoby właśnie się tym zajmują i mają później dobrą opinię.
Odpowiedz 

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | ogrodyziomowe-roslaniec.pl | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS