Forum ogrodyzimowe-roslaniec.pl
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
Aktualny czas: 02-22-2019, 11:11 PM Witaj! (Logowanie — Rejestracja)

Forum ogrodyzimowe-roslaniec.pl / Życie i jego tajemnice / Medycyna i uroda / Nie daję rady, jestem alkoholikiem.

Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb drzewa | Tryb normalny

Nie daję rady, jestem alkoholikiem.

08-17-2016, 03:34 PM
Loskow Offline
Junior Member
**
Liczba postów: 24
Reputacja: 0
wiem, że to głupie, pisać takie rzeczy na forach… ale tutaj jest łatwiej, anonimowo, to nie wymaga dużej odwagi… Mam problem. Moja rodzina nie zdaje sobie chyba z tego sprawy, potrafię dobrze się kryć, a mieszkam sam. To trwa już od roku i nie wiem jak przestać… Próbowalem wiele razy, ale potrafie pic tylko więcej i więcej, kiedy przestaję zaczynam wariować. Co robić? Czy znacie jakies dobre osrodki, które pomagaja w takich sytuacjach?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
08-17-2016, 05:51 PM (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-16-2018 08:17 PM przez ogrodyzimowe.)
AntoninaKarolina Offline
Member
Liczba postów: 63
to wcale nie jest głupie.Wink to dobrze, że dostrzegasz swój problem wielu ludzi się go wypiera i im dłużej trwają w alkoholizmie, tym trudniej jest z niego wyjść. Mój ojciec tkwił w tym dużo dłużej. Nie chciał się leczyć i przeżyliśmy naprawdę koszmar. Wreszcie udało się namówić go na ten ośrodek leczenie.osrodekoaza.pl/ – powrót do normalności zajmie dużo czasu, ale powoli zaczynamy widzieć efekty. Mogę polecić. Podchodzą do ludzi z prawdziwą empatią i wydaje mi się, że pójście do takiego ośrodka to po prostu najlepszy sposób leczenia…
08-17-2016, 06:53 PM (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-16-2018 08:17 PM przez ogrodyzimowe.)
DannyD Offline
Junior Member
**
Liczba postów: 38
ja też tak myślę, samemu nie da się opanować uzależnienia. Poczytaj sobie na ich stronie więcej, na przykład tutaj leczenie.osrodekoaza.pl/leczenie-uzaleznien. Alkohol zabiera wszystko, niszczy ciało i niszczy duszę… Jeśli jest w to wplątana rodzina, krzywdzi się kogoś poza sobą, warto zadbać o wsparcie wszystkich osób. Takie ośrodki mają to w swoich ofertach.
08-17-2016, 07:17 PM
AntoninaKarolina Offline
Member
Właśnie, chociaż pije jedna osoba, to cierpią wszyscy. Uczestniczyłam w terapii i wiem coś na ten temat, psycholog naprawdę da większe wsparcie, nawet jeżeli ma się przyjaciół. Moi zupełnie nie wiedzieli jak mi pomóc, bo ten problem jest dla nich po prostu abstrakcyjny, nigdy czegos takiego nie przezywali.
08-17-2016, 08:15 PM
Loskow Offline
Junior Member
**
Liczba postów: 24
dzięki za odpowiedzi… nie krzywdziłem nikogo, raczej odsunąłem się od wszystkich, nie mieszałem nikogo w swoje życie prywatne. Jestem z tym wszystkim bardzo samotny, ale może tym lepiej…
08-17-2016, 10:08 PM
AntoninaKarolina Offline
Member
Odsuwając się od innych też mogłeś ich krzywdzić.Wink
Odpowiedz 

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | ogrodyziomowe-roslaniec.pl | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS